Öt embert vettek őrizetbe a tizenegyest hibázó játékosokat ért rasszista támadások miatt Angliában

foci-eb
2021 július 15., 13:35

Eddig öt embert tartóztattak le abban a nyomozásban, amit a brit labdarúgást felügyelő egység (UKFPU) indított a tizenegyest hibázó játékosokat ért rasszista támadások miatt.

Az elvesztett döntő után Marcus Rashfordról, Jadon Sanchóról és Bukayo Sakáról a Facebookon, az Instagramon és a Twitteren számos rasszista bejegyzés született. A posztolóknak Harry Kane, az angol válogatott csapatkapitánya azt üzente: „Nem vagytok Anglia szurkolói, nem kelletek nekünk.”

Mark Roberts főkapitány elmondta, mindenkit megdöbbentett, hogy ezeket az inzultusokat a honfitársaik követték el a játékosokkal szemben. Boris Johnson miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy a kormány kiterjeszti a labdarúgásban alkalmazott büntetéseket - kitiltás a stadionból - az online elkövetett hasonló esetekben is. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.