Harry Kane üzeni a rasszista gyalázkodóknak: Nem vagytok Anglia szurkolói, nem kelletek nekünk

2021 július 13., kedd 8:46

„Nem vagytok Anglia szurkolói, nem kelletek nekünk.”

Ezt üzente Harry Kane, az angol válogatott csapatkapitánya azoknak, akik az elmúlt két napban rasszista gyalázkodásokat küldtek a tizenegyest hibázó csapattársainak, Marcus Rashfordnak, Jadon Sanchónak and Bukayo Sakának.

Fotó: LAURENCE GRIFFITHS/AFP

„A támogatásunkat és a segítségünket érdemlik meg, nem az aljas rasszista támadásokat, amit kaptak tegnap óta. Ez a három srác nagyszerű volt egész nyáron, és oda mertek állni elvégezni a büntetőket, amikor óriási volt a tét” - írta Kane.

A társaikat ért gyalázkodással szemben angol válogatott játékosok sora állt ki. Tyrone Mings, a válogatott és az Aston Villa védője pedig még Priti Patel belügyminiszert is kritizálta.

Fotó: PAUL ELLIS/AFP

„Nem teheti meg, hogy szítja a tüzet a torna elején azzal, hogy gesztuspolitizálásnak minősíti az antirasszista üzenetünket, majd amikor bekövetkezik éppen az a dolog, ami ellen kampányolunk, akkor úgy tesz, mintha undorodna" - írta Mings.

A brit kormány több tagja, így Boris Johnson miniszterelnök és Priti Patel is elítélte hétfőn a rasszista internetes támadásokat, ezt viszont sokan képmutatónak tartják azok után, hogy korábban a térdelő játékosok ellen álltak ki. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt