Harry Kane üzeni a rasszista gyalázkodóknak: Nem vagytok Anglia szurkolói, nem kelletek nekünk

foci-eb
2021 július 13., 08:46

„Nem vagytok Anglia szurkolói, nem kelletek nekünk.”

Ezt üzente Harry Kane, az angol válogatott csapatkapitánya azoknak, akik az elmúlt két napban rasszista gyalázkodásokat küldtek a tizenegyest hibázó csapattársainak, Marcus Rashfordnak, Jadon Sanchónak and Bukayo Sakának.

photo_camera Fotó: LAURENCE GRIFFITHS/AFP

„A támogatásunkat és a segítségünket érdemlik meg, nem az aljas rasszista támadásokat, amit kaptak tegnap óta. Ez a három srác nagyszerű volt egész nyáron, és oda mertek állni elvégezni a büntetőket, amikor óriási volt a tét” - írta Kane.

A társaikat ért gyalázkodással szemben angol válogatott játékosok sora állt ki. Tyrone Mings, a válogatott és az Aston Villa védője pedig még Priti Patel belügyminiszert is kritizálta.

photo_camera Fotó: PAUL ELLIS/AFP

„Nem teheti meg, hogy szítja a tüzet a torna elején azzal, hogy gesztuspolitizálásnak minősíti az antirasszista üzenetünket, majd amikor bekövetkezik éppen az a dolog, ami ellen kampányolunk, akkor úgy tesz, mintha undorodna" - írta Mings.

A brit kormány több tagja, így Boris Johnson miniszterelnök és Priti Patel is elítélte hétfőn a rasszista internetes támadásokat, ezt viszont sokan képmutatónak tartják azok után, hogy korábban a térdelő játékosok ellen álltak ki. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.