Megbosszulta magát az Újpest, idegenben is nyert a liechtensteini FC Vaduz ellen

európai konferencia liga
2021 július 29., 18:54
Chukwuebuka Onovót (j2), a harmadik újpesti gól szerzőjét ünneplik társai.
photo_camera Chukwuebuka Onovót (j2), a harmadik újpesti gól szerzőjét ünneplik társai. Fotó: Micahel Buholzer/MTI/MTVA

Idegenben is legyőzte a liechtensteini FC Vaduzt az Újpest labdarúgócsapata, így kettős győzelemmel jutott tovább a dallamos Európai Konferencia Liga névre keresztelt, harmadik számú európai kupasorozat második selejtezőköréből.

A hazai pályán elért 2:1-es győzelme után minimális előnyből kezdő Újpest a meccs elején egyből bajba került: a hazaiak középpályása, Kristijan Dobras már a meccs 7. percében betalált, ledolgozva ezzel a hátrányt. A magyar csapat már az első félidőben egyenlíteni tudott, Junior Tallo tizenegyesből talált be.

A második félidő elején, a 47. percben Giorgi Beridze találatával már az újpestiek vezettek, a 85. percben Chukwuebuka Onovo találatával pedig bebiztosították a győzelmet.

Az Újpest ezzel megbosszulta történelme legmegalázóbb vereségét. 15 éve, 2006. július 13-án a svájci másodosztályban szereplő liechtensteini csapat az akkori harmadik számú európai kupasorozat, az UEFA kupa első selejtezőkörében Újpesten nyert 4:0-ra, ami akkoriban még indulatokat tudott kiváltani a magyar futball iránt érdeklődőkből.

Idén az évi több milliárd forint költségvetésből gazdálkodó Fehérvár teljesített a 15 évvel ezelőtti Újpesthez hasonlóan: a fehérváriakat a Konferencia Liga első selejtezőkörében a teljesen esetlegesen szervezett, félamatőr örmény bajnokságban középcsapatnak csak jó szívvel nevezhető Ararat búcsúztatta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.