Messi otthagyja a Barcelonát

2021 augusztus 5., csütörtök 18:43

Lionel Messi nem marad az FC Barcelona labdarúgója - közölte a klub csütörtökön. A támadó 2000 óta játszott a csapatban, 2004 óta volt a felnőtt keret tagja, de június végén lejárt a szerződése.

Fotó: JOSE JORDAN/AFP

A közlemény szerint a klubnak és Messinek is egyértelmű szándéka volt a közös folytatás, meg is egyeztek, hogy csütörtökön aláírják az új szerződést, de ez pénzügyi és strukturális akadályok, vagyis a spanyol labdarúgóliga szabályzata miatt végül nem történhetett meg.

A közlemény szerint mindkét fél mélységesen sajnálja a történteket, az FC Barcelona pedig teljes szívvel háláját fejezi ki Messinek, aki hozzájárult a csapat felemelkedéséhez.

A 34 éves csatár 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a Barcelona színeiben. A Bajnokok Ligáját négyszer, a klubvilágbajnokságot és az európai Szuperkupát három-három alkalommal, a bajnokságot tízszer, a Király Kupát és a spanyol Szuperkupát egyaránt hétszer nyerte meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt