Csányi: A következő válogatott meccsre személyesen hívom meg Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást

válogatott
2021 augusztus 28., 06:02
Csányi a német-magyaron 2021. június 23-án Münchenben
photo_camera Csányi a német-magyaron 2021. június 23-án Münchenben Fotó: MATTHIAS HANGST/AFP

Közleményt adott ki szombat reggel a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Csányi Sándor, akinek elege van abból, hogy politikusok megkérdőjelezik egymás nemzeti elkötelezettségét és a válogatott melletti kiállásukat.

Csányi ezzel nyilvánvalóan azoknak a fideszes politikusoknak és megmondóembereknek üzent, akik rendszeres utalásokat tesznek arra, hogy nem szívesen látják a magyar válogatott meccsein az ellenzéki politikusokat.

Legutóbb Budai Gyula parlamenti képviselő tartotta fontosnak megüzenni Karácsony Gergelynek és Fekete-Győr Andrásnak, illetve „a többi libernyáknak, aki kamuból jár ki a nemzeti 11 meccsére, hogy ne jöjjenek ki a magyar válogatott soron következő mérkőzéseire! Maradjanak otthon, Fegyőr vegye fel a román mezt, KariGeri pedig keljen fel időben és nézze meg mekkora dugók vannak Budapesten!”

Csányi azt írja, mindent megtesz, hogy a futball kimaradjon a politikából, az ugyanis mindenkié;

„legyen kormánypárti, ellenzéki, bizonytalan vagy bármilyen szavazó, gondoljon bármit is a világról, mindenkit szívesen látunk a mérkőzéseken”.

Sőt, ha valakit nem látnak szívesen, utal rá Csányi, azok épp azok, akik megosztani igyekeznek a nemzetet:

„A magyar futballnak minden támogatásra és minden támogatóra szüksége van, pártállástól függetlenül. Talán csak azokra nincs, akik ezt nem értik meg.”

Csányi a levél végén egyértelművé teszi azt is, hogy min bosszantotta fel magát, és azzal zárja a közleményt, hogy a magyar csapat következő hazai mérkőzésére személyesen hívja meg Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást is.

A szombati rövid időn belül a második európai gesztus a magyar futball vezetőitől: néhány napja Marco Rossi szövetségi kapitány kérte nyíltan a szurkolókat, hogy ne cigányozzanak és ne buzizzanak a lelátón.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.