Rossi: Nem vagyok Jézus, hogy csodát tegyek

2021 október 10., vasárnap 5:15

„Játékban nem maradtunk alul. Ugyan voltak hibáink, de nem játszottunk rosszul. Labdabirtoklásban és támadásépítésben is felvettük a versenyt, a befejezések hiányoztak” - mondta a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szombat este, miután 1-0-ra kikapott a vendég Albániától világbajnoki selejtezőmérkőzésen. Ezzel az eredménnyel negyedik maradt a csoportban a csapat, így csak matematikai esélye maradt a részvétel kiharcolására. Marco Rossi a mérkőzés után elismerte, hogy a nyári Európa-bajnoksághoz képest a válogatott visszaesése kétségtelen.

„Albánia erős válogatott, amely az elmúlt időszak eredményei miatt áll mögöttünk a világranglistán, nem a gyengébb képességei miatt. Nem vagyok Jézus, hogy csodát tegyek. A borász is abból a szőlőből tud bort csinálni, amit leszüretelt. Az eredmény az edző felelőssége, de azt is figyelembe kell venni, hogy mivel rendelkezik.”

- mondta. Az MTI kérdésére válaszolva kijelentette: reálisan már nem juthatunk ki a 2022-es vb-re, de Londonban férfiasan kell játszania a csapatának, hogy emelt fővel jöhessen le a pályáról. Hozzátette, azzal a ténnyel kell motiválni a játékosait, hogy a magyar mezt veszik fel, és azt méltóképpen kell képviselniük minden körülmények között.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt