A Premier League klubjai összefogtak a szaúdi tulajdonba került Newcastle ellen

anglia
2021 október 19., 16:10

A hirtelen meggazdagodott Newcastle United miatt hétfőn rendkívüli ülést tartottak az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Premier League klubjainak vezetői, hogy megakadályozzák a szaúdi tulajdonosok pénzügyi lépéseit – írja a BBC.

Két hete derült ki, hogy a szaúd-arábiai állami befektetési alapé (PIF) lett a Newcastle 80 százalékos részesedése.

Newcastle-szurkolók ünneplik a szaúdi felvásárlást a St. James Parkban október 17-én.
photo_camera Newcastle-szurkolók ünneplik a szaúdi felvásárlást a St James Parkban október 17-én. Fotó: Paul Ellis/AFP

Hétfőn a klubvezetők megegyeztek, hogy megtiltják az olyan szponzori szerződéseket, amikben a támogatók kapcsolatban állnak a klubtulajdonosokkal.

A hétfői rendkívüli ülésen 18 klub szavazott a tiltás mellett, a Newcastle nemmel szavazott, a Manchester City tartózkodott. A Manchester Citynél is vannak ilyen szponzorok, a klub legnagyobb támogatója az Etihad légitársaság, aminek a tulajdonosi köréé a focicsapat is.

Így a PIF tulajdonosi köréhez kapcsolódó támogatók nem tudnának még több pénzt a Newcastle-be önteni. A tiltás egy hónapig tart, de tárgyalnak arról, hogy végleges legyen. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.