Sergio Agüero szerdán bejelenti visszavonulását

Spanyolország
2021 december 13., 21:07

Sergio Agüero, a Barcelona és az argentin válogatott 33 éves csatára szívproblémái miatt szerdán bejelenti visszavonulását - írja a Guardian.

Agüero, aki alig fél éve csatlakozott a katalán csapathoz a Manchester Citytől, az Alavés ellen október 30-án játszott bajnoki mérkőzés első félidejében lett rosszul: a földre feküdt, percekig ápolták, és csak újabb percek múltán tudta elhagyni a pályát, segítséggel.

A játékost mellkasi fájdalmak és légzési nehézségek miatt lecserélték, és alapos orvosi vizsgálatnak vetették alá egy barcelonai kórházban.

A klub később azt közölte, hogy nagyjából három hónapig lesz távol, amíg a teljes terápiás folyamatot le nem folytatják nála.

Hetek óta arról szólnak a hírek, hogy olyan rendellenességre bukkantak az orvosok Agüero szervezetében, ami lehetetlenné teszi visszatérését a futballpályára. A Guardian most már tényszerűen azt írja, hogy a diagnózis miatt szerdán Agüero be is jelenti a visszavonulását.

Sergio Agüero 18 éve az Independiente csapatában lett igazolt játékos, mielőtt 2006-ban szerződtette az Atlético Madrid. 2011 nyarán igazolt Manchesterbe. Első szezonja végén az ő 94. percben lőtt góljával szerezte meg a City a bajnoki címet 1968 után először - épp a városi rivális Manchester United elől.

link Forrás

Agüero, aki Diego Maradona egykori veje egyébként, 10 év alatt simán megdöntötte a Manchester City gólrekordját: 390 meccsen 260-at lőtt.

Bajnokok Ligáját és világbajnokságot nem tudott nyerni - mindkét fronton a döntőben bukott el, előbbit a Chelsea ellen 2020-ban, a vb-t Németország ellen 2014-ben.

A válogatottban 101 meccsen 41 gólig jutott. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.