„Technikai hiba” miatt újrasorsolják a BL nyolcaddöntőit

photo_camera Fotó: RICHARD JUILLIART/AFP

Rettenetesen kínos incidens történt hétfő délben a svájci Nyonban, ahol kisorsolták a Bajnokok Ligája 2021-2022-es kiírásának nyolcaddöntőit.

A sorsolást a volt orosz válogatott csatár Andrej Arsavin, valamint a szervezet főtitkárhelyettese, Giorgio Marchetti és Michael Heselschwerdt versenyigazgató bonyolították le.

Hamar kiderült, hogy valami nem stimmelt a kalapok kiosztása során, miután a Manchester United a Villarealt kapta ellenfeléül, jóllehet erre nem kerülhetett volna sor, mert a két csapat egy csoportban volt a csoportküzdelmek során.

Már ez is elég nagy baki volt ahhoz, hogy indokolt legyen az újrasorsolás, de itt még nem volt vége a történetnek. A harmadik párosítás kihúzásánál az Atlético Madrid lehetséges ellenfelei közé a Manchester United helyett a Liverpoolt emelték be, pedig a Madrid és a Liverpool is egy csoportban szerepeltek, ezért nem kaphatták volna egymást ellenfélként a nyolcaddöntőben.

Érdekes, hogy az Átlético végül a Bayern Münchent kapta, azaz nem befolyásolta a sorsolásukat a malőr, de a spanyolok ettől még méltatlankodtak, és hivatalos Twitter-oldalukon jelezték, hogy magyarázatot követelnek az UEFA-tól.

Az UEFA utólag azt közölte, hogy a sorsolást vezérlő szoftver meghibásodott, és új sorsolásra lesz szükség. Erre 15 órától kerül sor.

Ezek a semmisnek tekintendő párosítások:

Benfica (portugál)–Real Madrid (spanyol)
Villarreal (spanyol)–Manchester City (angol)
Atlético Madrid (spanyol)–Bayern München (német)
FC Salzburg (osztrák)–Liverpool FC (angol)
Internazionale (olasz)–Ajax (holland)
Sporting CP (portugál)–Juventus (olasz)
Chelsea (angol)–Lille OSC (francia)
Paris Saint-Germain (francia)–Manchester United (angol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt