Mit jelent Vancsa Zalán leigazolása a játékos és a magyar foci szempontjából?

magyar foci
2022 január 31., 16:48
photo_camera Vancsa Zalán

Megtörtént, amiről jó ideje meglepően konkrét hírek szóltak: a Manchester City tulajdonosa, a City Group tényleg leigazolta a magyar foci legfrissebb európai szintű tehetségét, Vancsa Zalánt, az MTK 17 éves szélsőjét, aki 2024 nyaráig írt alá. Az is biztossá vált, hogy Vancsa az idény második felében kölcsönben az MTK-nál marad, az idény végén pedig nem magánál a Citynél, hanem a klub tulajdonosainak érdekeltségébe tartozó, másodosztályú belga Lommelnél fog jelentkezni.

Bár korábban 5 millió eurós vételárról is esett szó, a 444 tudomása szerint reálisan végül inkább 3 millió euró körül állhat meg a magyar szupertehetségért fizetett összeg. A feltételes fogalmazás oka az, hogy Vancsát nem egy azonnal, egyben átutalandó, meghatározott összegért igazolták át, a szerződésében többféle feltétel szerepel, amik teljesülése esetén változhat az összeg.

link Forrás

Annak, aki most hall róla először: Vancsa Zalán feltűnően tehetséges, 17 éves, 175 centi magas, focicsaládból származó támadó, eddig leginkább szélsőként vetették be, de játszott már középső támadót is. Jól cselez, kifejezetten szereti az egy-egy elleni helyzeteket. Az összjátékban is jó, közben abszolúte támadó felfogású, gólerős, remekül érzi a kaput és nem ijed meg a trükkös megoldásoktól.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.