Gianluigi Buffon az első kapus, aki 500 meccset játszott kapott gól nélkül

rekord
2022 február 05., 19:33

A világbajnok olasz Gianluigi Buffon az első kapus a labdarúgás történetében, aki ötszáz mérkőzést játszott kapott gól nélkül.

Gianluigi Buffon a Parma Calcio védőjeként hazai pályán január 30-án.
photo_camera Gianluigi Buffon a Parma Calcio védőjeként hazai pályán január 30-án. Fotó: Luca Amedeo Bizzarri/NurPhoto via AFP

A 44 éves futballista mostani csapata, a Parma 0-0-s döntetlenre végzett a Benevento otthonában az olasz másodosztály szombati játéknapján. Bár a hazaiak a 2. percben a hálóba találtak, a gólt les miatt nem adták meg.

Buffon a Juventusban 322, a Paris Saint-Germainben 9, az olasz válogatottban 77 meccsen nem kapott gólt, a Parma színeiben pedig 92 ilyen találkozónál jár. A legendás kapusnak felnőtt pályafutása során ez volt az 1127. mérkőzése. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.