Folytatódik a NER-es focikomédia, egymásnak esett a püspök focicsapata és M. Lőrinc orvosának csapata

április 12., kedd 15:43

Egyre viccesebb fordulatokkal bontakozik ki a NER-korszak legjellemzőbb focibotránya. Az NB2-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia friss közleményéből az derül ki, hogy a Mészáros Lőrinc-közeli Diósgyőr úgy rabolta el az edzőjüket, Dragan Vukmirt, hogy velük egyáltalán nem tárgyalt erről.

A sztori mindkét főszereplője NB2-es, mindketten a feljutásért küzdenek és mindkettő telivér NER-csapat. A Szeged a NER-rel látványosan erős kapcsolatokat ápoló Kiss-Rigó László püspök érdekeltsége. A DVTK többségi tulajdonosa - papíron legalábbis - az a Magyar Mátyás, aki civilben a Puskás Akadémia orvosa és közös egészségügyi vállalkozása van Mészáros Lőrinccel, a Puskás tulajával. Kisebbségi tulajdonos a Diósgyőrben Szíjj László oligarcha, szintén Mészáros üzlettársa, az ő luxusjachtján nyaralt Szijjártó külügyminiszter.

A sztori azért egyedülálló az egész világfutballban, mert az történt, hogy egy csapat - a DVTK - a bajnokság hajrájában, mindössze hét fordulóval a vége előtt váratlanul leigazolta a mindössze két ponttal mögötte álló, legfőbb közvetlen riválisának edzőjét. Két nappal azután, hogy 5-0-ra kikapott tőle.

A Szeged friss közleménye szerint Dragan Vukmir április 7-én "rendes felmondásként értékelhető" nyilatkozatot adott át nekik. Ez alapján Vukmir a klub értelmezése szerint április 8. óta a rendes felmondását tölti, így jelenleg is a klubot működtető cég alkalmazottja. A közlemény zárómondata még ennél is erősebb állítást tartalmaz:

"Hírek szerint munkát végez a DVTK-nál is, tőlük azonban klubunkhoz a mai napig semmilyen megkeresés nem érkezett."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt