Lewis Hamilton és Serena Williams is beszáll a Chelsea megvásárlásába

anglia
2022 április 21., 12:17

Lewis Hamilton és Serena Williams is csatlakozott a Martin Broughton által vezetett csoporthoz, ami az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő, Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea megvásárlására tett ajánlatot.

Becslések szerint a hétszeres Forma-1-es világbajnok brit pilóta és az egykori női világelső amerikai teniszező is 10 millió fonttal (4,44 milliárd forinttal) szállna be az üzletbe.

Broughton maga mellett tudhat több ismert és gazdag személyt, például Sebastian Coe-t, a britek legendás olimpiai bajnok atlétáját, a nemzetközi szövetség (WA) elnökét, illetve a sportvilág ismert amerikai befektetői közül Josh Harrist és David Blitzert, akik a Philadelphia 76ers kosárlabdacsapatban és a New Jersey Devils jégkorongcsapatban is tulajdonostársak.

photo_camera Illusztráció: Daniel Leal-Olivas/AFP

A Chelsea-drukker brit üzletember, Broughton 2010. április 16-tól a Liverpool FC elnökeként tevékenykedett, feladata a tartozásokat felhalmozó klubnál a tulajdonosváltás elősegítése volt. A posztjáról az eladás után, november 30-án távozott.

Roman Abramovics orosz üzletember 19 év után kényszerűségből válik meg a Chelsea-től. Az ukrajnai háború kitörése után Nagy-Britannia intézkedéseket léptetett életbe a klub milliárdos tulajdonosával szemben, mert értesülések szerint jó viszonyt ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, amit Abramovics vitat – holott ő közvetít Vlagyimir Putyin orosz elnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök között. A londoni klub több befektetői csoportot érdekel, az eladást a Raine Group amerikai bank felügyeli.

A Chelsea megvásárlására négy üzleti csoport maradt versenyben.

A Chelsea egyébként szerda este otthon 4-2-re kikapott az Arsenaltól. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.