Messi: Benzemának jár az Aranylabda

bajnokok ligája
2022 május 31., 08:32
Lionel Messi, a PSG hétszeres aranylabdás argentin játékosa
photo_camera Lionel Messi, a PSG hétszeres aranylabdás argentin játékosa Fotó: FRANCK FIFE/AFP

Lionel Messinek „nincs kétsége” afelől, hogy Karim Benzema idén átveheti a Ballon d'Or trófeát, azaz a legjobb Európában futballozó játékosnak járó Aranylabdát, azok után, hogy a francia csatár Real Madridot La Liga- és Bajnokok Ligája-győzelemre vezette.

Benzema volt a favorit már a szombati Bajnokok Ligája-döntő előtt, és csak egy liverpooli győzelem hátráltathatta volna az esélyeit, Mohamed Salah vagy esetleg Sadio Mané javára.

De a Real nyert, és ezzel nagyon valószínű, hogy a francia válogatott játékost választják majd meg a legjobbnak. Benzema raádásul nem csak csapatként győzött, de a spanyol bajnokságban (27), de a Bajnokok Ligájában is gólkirályként (15) zárt.

Ezen a véleményen van a hétszeres győztes Messi is, aki szerint Benzema brilliáns szezont zárt, és a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 között minden meccsen döntő volt a jelenléte.

link Forrás

Messi, akinek csapata, a Paris St. Germain kikapott a Realtól a BL legjobb 16 csapatok között, az argentinok szerdai, Olaszország elleni mérkőzése előtt beszélt erről egy televíziós interjúban.

A Wembleyben megrendezésre kerülő „Finalissima” fantázinévre keresztelt meccsen a Copa America győztesei az Európa-bajnokkal csapnak össze.

Az év végén megrendezendő világbajnoksággal kapcsolatban Messi vonakodott attól, hogy az argentin válogatottat az esélyesek között emlegesse, de azt azért elmondta, hogy fiatal csapatuk bárkire veszélyes lehet. (Eurosport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.