Dél-Afrikában 41 öngólt rúgtak egy meccsen, bundázás miatt négy csapatot tiltottak el örökre

június 9., csütörtök 16:46

A Dél-afrikai Labdarúgó-szövetség bundázás miatt örökre eltiltotta a negyedosztályú Nsami Mighty Birds klubot, miután a bajnokság legvégén több bundameccset is játszott, de nem akármilyet.

Az utolsó forduló előtt a Matiyasi FC és a Shivulani Dangerous Tigers is a feljutásért küzdött, és az előbbinek minimum 18 góllal kellett verni a Nsami Mighty Birdst, hogy feljusson.

Május 22-én a Matiyasi FC 59-1-re győzött is, a Nsami Mighty Birds 41 öngólt szerzett, és végül – miután néhányan fáradtságra hivatkozva lejöttek a pályáról – csak heten maradtak fent. Közben a Shivulani Dangerous Tigers is elcsalta a Kototo Happy Boys elleni meccset, 33-1-re nyertek, ott a Kototo csak 7 öngólt szerzett.

Pedig amikor a csapatok előzőleg márciusban találkoztak, a Matiyasi csak 2-1-re verte a Nsami Mighty Birdst, míg a Shivulani Dangerous Tigers 2-2-es döntetlent játszott a Kotoko Happy Boysszal.

A katari vb hivatalos Adidas labdája Berlinben május 21-én. Illusztráció: Frank Hoermann/Sven Simon/dpa via AFP

A feljutni kívánó csalók és a meccsüket látványosan eladó vesztesek is megszívták: örökre szóló eltiltást kaptak. A klubok tisztségviselői 5-8 szezon közötti eltiltást kaptak a május 22-i meccsek lebonyolításában játszott szerepük miatt, míg a mérkőzésvezetők 10 szezonra szóló eltiltást kaptak.

Végül a bajnokságban 4. helyen végzett Gawula Classic lett a dél-afrikai Mopani régió győztese, mivel az első három helyezettet kizárták.

A hasonló meccsek nem számítanak újdonságnak az afrikai futballban: két, a feljutásért küzdő nigériai rivális csapat 2013-ban 10 éves eltiltást kapott, miután 79-0-s és 67-0-s győzelmet arattak. De a madagaszkári AS Adema 149-0-s győzelme a SO l'Emyrne ellen utolérhetetlen, azon a meccsen a vesztes sorra lőtte az öngólokat, miután összetűzött a játékvezetővel. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt