Idegenbeli döntetlennel kezdett a BL-selejtező harmadik fordulójában az FTC

bajnokok ligája
2022 augusztus 03., 18:54

1:1-es döntetlent ért el Azerbajdzsánban a Qarabag ellen a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének első mérkőzésén. A meccsen a magyar bajnok szerzett vezetést az elefántcsontparti Franck Boli 18. percben szerzett góljával. amit a ghánai Kwabena Owosu még a szünet előtt, a 34. percben egyenlített ki.

A meccsen több gól már nem esett.

A visszavágót jövő kedden rendezik a Groupama Arénában. A párharc győztesének következő ellenfele a moldovai Sheriff Tiraspol vagy a cseh Viktoria Plzen lesz a BL-selejtező negyedik fordulójában, amelynek mérkőzéseit augusztus 18-án, illetve 25-én rendezik. A párharc vesztese az Európa-ligában folytathatja nemzetközi kupaszereplését: az ír Shamrock Rovers, valamint az északmacedón Skupi összecsapás győztesével találkozik.

Qarabag (azeri)-Ferencváros 1:1 (1:1)

Baku, 30 ezer néző, v.: Andreas Ekberg (svéd)

gólszerzők: Owusu (34.), illetve Boli (18.)
sárga lap: Jankovic (27.), Musztafazada (67.), illetve Botka (61.), Kovacevic (82.)

Qarabag:
Mahammadalijev - Vesovic, Musztafazada, Huszejnov, Bajramov - Qarajev, Jankovic (Romao, 84.) - Owusu, Ozobic (Sejdajev, 79.), Zoubir - Wadji (Leandro Andrade, 93.)

Ferencváros:
Dibusz - Botka, S. Mmaee (Thelander, 57.), Knoester (Kovacevic, 68.), Civic - Laidouni (Besic, 88.), Esiti - Nguen, Zachariassen, Traore - Boli (Vécsei, 68.)

(MTI. Címlapképünk illusztráció, még a Ferencváros Slovan Bratislava elleni hazai találkozóján készült a most gólt szerző Franck Boliról. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.