A Diósgyőr néhány szurkolója a meccs után örömében beugrált, gyanúsítottként hallgatták ki őket

nb2
2022 augusztus 29., 14:35

Rendbontás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság három férfival szemben.

Miskolcon vasárnap 19 órától rendezték meg a DVTK és a Kolorcity Kazincbarcika SC NB II-es mérkőzését. A meccs második félidejének végén három diósgyőri szurkoló átugrott a korláton, és így bejutottak a nézők elől elzárt területre, majd a mérkőzés lefújása után – amikor még a focisták a pályán voltak – egy férfi átmászott a kerítésen, és befutott a játékterületre.

A diósgyőri csapat gólöröme szurkolótáboruk előtt a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a diósgyőri DVTK Stadionban 2020. május 30-án.
photo_camera A diósgyőri csapat gólöröme szurkolótáboruk előtt a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a diósgyőri DVTK Stadionban 2020. május 30-án. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A rendezők három szurkolót kikísértek a sportlétesítményből, majd átadták őket a rendőröknek. A járőrök a 36 éves és a 39 éves, valamint a 29 éves budapesti férfit előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra.

A nyomozók a három szurkolót gyanúsítottként hallgatták ki. A 24 úgy tudja, mindhárman beismerték a történteket, és a hajrában szerzett gólörömükkel magyarázták a tettüket. A negyedik férfi adatait is megállapították, őt még keresik.

A megyei rangadót a Diósgyőr nyerte 1-0-ra, Koman Vladimir 84. percben szerzett találatával. (police.hu, 24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.