A Zalaegerszeg edzője járhat a legrosszabbul, mert egy rasszista megnyilvánulás miatt lehívta a pályáról a csapatát

Lezárt tartalom a Kör tagjainak magyar foci
2022 október 26., 10:50

Egyelőre elég különösen alakul a ZTE-Honvéd meccsen történt rasszista incidens utóélete. A Magyar Labdarúgó Szövetség villámgyorsan azt az edzőt, a holland Ricardo Monizt tiltotta el egy hónapra „a labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől”, tehát edzések levezénylésétől is, aki felháborodott a játékosát ért inzultuson, és azt számon kérte a bírón.

A zalaegerszegi meccs 54. percében a hazaiak színesbőrű játékosát, Manzingát találták meg a kispesti vendégszurkolók, és huhogni kezdtek rá. Emiatt Ricardo Moniz edző a pályára lépve tiltakozni kezdett a bírónál, Bognár Tamás pedig kiállította a hollandot. A felháborodott Moniz ezek után jelezte a játékosainak, hogy jöjjenek le a pályáról. Beindultak az öltözőbe is, de a zalaiak sportigazgatója, Dragóner Attila végül meggyőzte a játékosait, hogy menjenek vissza a pályára, mert pontlevonással sújthatják a csapatot.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.