Wales már nem Grosicsnak lőtte az utolsó gólját

világbajnokság
2022 november 21., 21:03

A meccs nagy kérdése az volt, hogy ki tartja a lépést a csoport másik meccsén az iráni válogatottat 6-2-re legyőző Angliával. Nos, az első félidő az amerikaiaké, a második a walesieké volt, a végeredmény 1-1, Anglia örülhet.

Timothy Weah gólöröme
photo_camera Timothy Weah gólöröme Fotó: JEWEL SAMAD/AFP

Az USA a 35. percben szerezte meg a vezetést. Pulisic átadása után Weah tört be a 16-oson belülre. A Lille-ben futballozó 22 éves Timothy Weah egyébként az 1995-ös aranylabdás Geoerge Weah-nak, Libéria államelnökének a fia. És mit keres az amerikai válogatottban? New Yorkban született, ő maga döntött az amerikai válogatott mellett, mert igazi hazájának érzi, ott töltötte életének felét. Szülei és egykori lakóhelyei révén amúgy francia, jamaicai és libériai válogatott is lehetett volna. Az édesapja a helyszínen szurkolt a fiának.

A 82. percre érett góllá Wales fölénye. Gareth Bale harcolt ki tizenegyest, és ő is értékesítette. 1958 óta ez volt a walesi válogatott első vébégólja. Akkor Grosics Gyula kapujába talált be a most 90 éves Terry Medwin, ezzel Wales negyedöntős lett, Magyarország kiesett.

Egyébként a meccset a katari Abdulrahman al-Dzsasszim vezette, méghozzá tökéletesen. Lehet, hogy a katariaknak testhez állóbb a bíráskodás, mint a focizás?

Egyéni képviselőjelöltek
-
Szövetségi kapitány

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.