Neuer: Bármennyire is szeretné a FIFA, nem fog minket elhallgattatni

„Átbeszéltük a dolgot, mindnyájan tenni akartunk valamit. Arra jutottunk, hogy elvehetik a karszalagunkat, de bármennyire is szeretné a FIFA, sosem fog minket elhallgattatni. Kiállunk az értékeink és az emberi jogok mellett. Meg akartuk ezt mutatni” - mondta Manuel Neuer, a német válogatott csapatkapitánya a csütörtöki, japánok elleni meccs után.

Korábban arról szóltak a pletykák, hogy Neuer felveszi a FIFA által betiltott szivárványszínű karszalagot, de a németek végül a tiltakozás más formáját választották. A csapatfotózásnál minden játékos befogta a száját, ami Neuer és további hat játékos ötlete volt. A csapatkapitány szívecskés, de fekete-fehér karszalagot viselt.

photo_camera Fotó: TOM WELLER/dpa Picture-Alliance via AFP

Neuer zsarolásnak tartja, hogy a FIFA döntése értelmében sárga lap járna a szivárványszínű karszalagért. Szerinte nem is volt egészen világos, milyen büntetést kockáztatna a tiltakozással. „Nem akartam eltiltással, pontlevonással vagy sárga lappal gyengíteni a csapatot.”

A csapat védője, Joshua Kimmich arra utalt, akár folytathatják is a tiltakozást. „Nem hagyjuk, hogy elvegyék a hangunkat. Ha úgy érezzük, hogy ki kell mondanunk valamit, kimondjuk, és rámutatunk bizonyos dolgokra. Vasárnap remélhetőleg nyerünk is.”

A németek meglepetésre 2-1-re kikaptak Japántól, legközelebb Spanyolországgal játszanak. (The Athletic)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt