Emiliano Martinez: Nem tudjuk elhinni, hogy így nyertük meg a vb-t

világbajnokság
2022 december 18., 18:29

Argentína tizenegyesekkel 4-2-re nyerte a drámai vb-döntőt, miután a rendes játékidőben kétgólos előnyt herdált el. A hosszabbításban még egy-egy gól esett. Három argentin nyilatkozott a meccs után, a meccs legjobbja, Lionel Messi nem szólalt meg.

A mérkőzés után Emiliano Martinez, az argentinok 11-es párbajban hőssé lett kapusa azt mondta, hogy nincs mit köszönni, végig uralták a meccset, két balszerencsés lövésből egyenlített az ellenfél, ez volt a sorsuk. Nem tudja elhinni, hogy így nyerték a vb-t, nincsenek szavai. A büntetők alatt nyugodt volt, ilyenkor nyugalmat kell sugározni. A családjának ajánlja a vb-címet. Szegény környékről származik, fiatalon került Angliába.

Emiliano Martinez a legjobb kapusnak járó díjat is megkapta.

Kolo Muani lövését védi Martinez
photo_camera Kolo Muani lövését védi Martinez Fotó: JEWEL SAMAD/AFP

Nicolás Tagliafico, az argentinok jobbhátvédje úgy érzi, nyugodtak voltak a döntőben, többet kellett szenvedni, de többet is ér a címük így. Az első félidő egy tánc volt, a második félidőben követtek el hibákat. Minden argentinnak ajánlja a vb-címet. Az egységet és szenvedélyt emelte ki.

Leandro Parades nagyon boldog, nehéz elmondani, min mennek keresztül, büszkék és boldogok.

Egyéni képviselőjelöltek
-

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.