Lionel Scaloni hosszabbított: 2026-ig marad az argentin szövetségi kapitány

argentína
2023 február 27., 18:46

A világbajnok argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni 2026-ig meghosszabbította szerződését a nemzeti együttesnél.

photo_camera Fotó: FRANCK FIFE/AFP

A decemberi katari vb-diadal óta már mindkét fél jelezte, hogy folytatná, de a megegyezésre eddig kellett várni. A szakvezető Párizsban egyeztetett Claudio Tapiával, a dél-amerikai ország szövetségének elnökével a FIFA-gála előtt, amin Scaloni jelölt az év edzője díjra.

A 44 éves szakember a megállapodás értelmében esélyt kap a címvédésre, ugyanis a következő világbajnokságot 2026-ban rendezik Kanadában, Mexikóban és az USA-ban.

Scaloni játékosként futballozott a spanyol, az olasz és az angol élvonalban is, a Deportivo La Corunával például megnyerte a La Ligát és a Spanyol Király Kupát is. Edzőként a Sevilla stábjában kezdte karrierjét, majd az argentin U20-as nemzeti együttest irányította, mígnem 2018-ban az akkori vb-kudarcot követően átmeneti megoldásként átvette a felnőtt válogatott vezetését, aztán 2021-ben megnyerték a Copa Americát, tavaly pedig a vébét. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.