Csak úgy röpködtek a politikai üzenetek a „Nerencvárosnak” a Megyeri úton

futball
2023 május 01., 18:00

TI VAGYTOK A NERENCVÁROS - ez az újpesti drapéria várta a pályára kifutó csapatokat, utalva a FTC (és tíz másik) NB I.-es csapat hátterére. A magyar első osztályban az egyetlen, valódi tulajdonos által működtetett, az államtól nem függő klub az Újpest. Nem véletlen, hogy rendre felröppennek hírek arról, hogy megvásárolják a klubot.

Később egy másik üzenetet is szántak a fideszes Kubatov Gábor elnökölte klub szurkolóinak: A FRADI CSÜRHE AZ ÚJ BÉKEMENET / A KESMA LEGÚJABB ÉKKÖVE: FRADI B-KÖZÉP / A PÁRTTAGKÖNYVETEK MÉG A HOLDRÓL IS LÁTSZIK.

Két nyugodt csapat vághatott neki az utolsó 2022-23-as derbinek. A Ferencvárost üldöző Kecskemét pénteken vereséget szenvedett, így a listavezető előnye maradt hat pont. Az Újpest a visszatérő Vignjeviccsel nem kapott még ki, 37 pontjával már csak matematikai esélye van a kiesésre. A bajnokságban az Újpest utoljára 2019 februárjában szerzett pontot, győznie pedig 2015 decembere óta nem sikerült. Az Újpest edzője akkor is Vignjevic volt, a gólt a most a belga Lierse-ben játszó Diagne szerezte.

A vezetést a 23. percben a vendég Ferencváros szerezte meg, miután a Dinamo Zágrábtól tavaly szerződtetett bosnyák Gojak egy kipattanó labdát a tizenhatosról a bal felső sarokba csavart, 0-1. Gojaknak ez volt az első gólja a Ferencváros színeiben.

Az újpestiek a 41. percben válaszoltak. Antonov beadását az elefántcsontparti Gourè az ötös sarkáról, Dibusz mellett lőtte a bal alsó sarokba, 1-1. A belga Westerlóból érkezett csatár jó formában van, a 21 éves játékosnak ez volt a hatodik gólja, és van már két gólpassza is.

Az 53. percben Gojak a második ferencvárosi gólját is megszerezte, megint csak egy tizenhatoson kívüli lövésből, 1-2.

Hat perccel később a mindössze 17 éves Lisztes Krisztián megszerezte az FTC harmadik gólját is, 1-3. Lisztesnek ez az ötödik meccse és a negyedik gólja a Fradiban, mindannyiszor csereként állt be.

A 9 perces hosszabbítás harmadik percében Simon emelte át Dibusz fölött a labdát szinte az alapvonalról.

Győzelmével a Ferencváros négy fordulóval a vége előtt 9 pontra növelte előnyét az újonc üldöző Kecskemét előtt. Az Újpest a hatodik helyen áll, a kiesőhelyen álló Honvéd előtt nyolc ponttal vezet.