Hiába tiltakoztak ellene, megrendezték a kínai kutyahús-fesztivált

2015 június 22., hétfő 21:58

A kínai Yulinban minden évben a nyári napfordulókor rendezik meg az Licsi és Kutyahús Fesztivált. Az eseményen közel tízezer kutyát ölnek meg és készítenek el ételként. A fesztivált külföldön és már Kínában is egyre nagyobb tiltakozás kíséri: az egyik online petíciót 3,8 millióan írták alá.

A kínai hatóságoknak is egyre kínosabb a fesztivál, de a pekingi hatalom nem akarja, hogy az amúgy is egyre erősödő állatvédelmi mozgalmak tovább izmosodjanak. Yulin önkormányzata elhatárolódik a fesztiváltól, nem is támogatják hivatalosan, de azért minden évben engedélyezik. A szervezők szerint ez egy négy-ötszáz éves tradíció, és az állatok leölése kíméletesen történik.

Több állatvédő elmegy a fesztiválra, hogy ott még élve vásárolják meg az kutyákat. A leghíresebb közülük Yang Xiaoyun, nyugdíjas tanárnő, aki idén 7000 jüanért vett 100 élő kutyát. Tavaly 360 kutya életét mentette meg.

AFP PHOTO
AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
AFP PHOTO
AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
AFP PHOTO
AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
AFP PHOTO

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt