Eltüntette a szmog Budapestet

2015 november 5., csütörtök 7:24

Az Országos Közegészségügyi Központ hat település mellett Budapest levegőjét is egészségtelennek minősítette a magas szállópor-koncentráció miatt. A fővárosban Tarlós István szerdán elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, miután két egymás követő napon is köbméterenként 75-100 mikrogramm por volt a levegőben.

Az ÁNTSZ azt javasolja, hogy ne csak a keringési, légzőszervi betegségben szenvedők és idősek kerüljék a kinti testmozgást, de az egészséges emberek se végezzenek a szabadban hosszabb ideig tartó fizikai munkát, sporttevékenységet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szél, csapadék nem várható. Csütörtökre a szállópor-koncentráció szinte mindenütt meghaladja a tájékoztatási, néhol a riasztási határértéket is. A legforgalmasabb helyeken a délutáni és az esti órákban a nitrogén-dioxid mennyisége átlépheti az egészségügyi határértéket.
Fotó: Botos Tamás


Fotó: Botos Tamás

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt