A karácsonyfában egy manó lakik

2015 december 24., 14:58

Van, akinek a mesebeli karácsonyfája egy kis manó lakhelye, van, aki akkora csizmákat rajzolt, mint egy többemeletes ház, hogy mindenkinek férjen bele ajándék. Karácsonyi rajzaikon keresztül most megismerhet tíz, szegénységben élő gyereket Berettyóújfalu térségéből. És nem is akármilyenek a rajzok, hisz a gyerekek mindannyian az Igazgyöngy Alapítvány művészeti programjában vesznek részt. Az abcug.hu galériája.

photo_camera Amanda 4 éves, húgával, édesanyjával, édesapjával és nagymamájával él Mezősason. Sokat segít a szüleinek és nagyon szeret a kistestvérével játszani. Szeret vidám dolgokat rajzolni, amin mások is nevetnek.
Balra a tízéves Kevin rajza látható. 8 éves testvérét és őt az édesanyjuk egyedül neveli. Az ő mesebeli karácsonyfája egy kis manó lakhelye. Díszek helyett inkább ezt a mesét rajzolta meg. A jobb oldali rajzot alkotó Lilla 10 éves, negyedik osztályos kislány, aki a szüleivel él. Édesanyja közmunkán dolgozik édesapjának viszont nincs munkája. Mivel nincs testvére, nagyon élvezi a társaival való együttlétet. Legszívesebben rajzol. Másokkal, de egyedül is.
photo_camera Balra a tízéves Kevin rajza látható. 8 éves testvérét és őt az édesanyjuk egyedül neveli. Az ő mesebeli karácsonyfája egy kis manó lakhelye. Díszek helyett inkább ezt a mesét rajzolta meg. A jobb oldali rajzot alkotó Lilla 10 éves, negyedik osztályos kislány, aki a szüleivel él. Édesanyja közmunkán dolgozik édesapjának viszont nincs munkája. Mivel nincs testvére, nagyon élvezi a társaival való együttlétet. Legszívesebben rajzol. Másokkal, de egyedül is.
photo_camera Virág nyolc éves, szüleivel és testvéreivel él Körösszakálban. Édesapja közmunkán dolgozik, édesanyja a másfél éves testvérével van otthon gyesen. Van még egy elsős testvére is. Virágnak a bibiliai történetben legjobban a három király tetszett.
photo_camera Csaba 12 éves, sajátos nevelési igényű tanuló. Szüleivel, 17 éves bátyjával és 14 éves nővérével él. Az ő rajzán akkora csizmákat ábrázolt, amibe nemcsak az ő családjának az ajándékai férnének el, hanem másoké is. Mindenkinek adna belőle.
photo_camera Balra Vanessza rajza, aki 8 éves, másodikba jár. A család három gyermeket nevel, ahol Vanessza a legidősebb, húga 5 éves és van még egy öccse, aki fél éves. Szeret rajzolni, imádja a színeket. Jobbra Virág rajza. Komádiban él kishúgával, aki 5 éves. Nagymamája neveli, nagy szeretetben, mindent próbál megadni nekik. Virág igyekszik az iskolában….szeretné, ha mindenki meg lenne elégedve vele.
photo_camera Dzsamina 7 éves, elsős kislány. Hat testvérével, szüleivel és nagymamájával él egy pici faluban, Toldon. Jó nagy csizmákat rajzolt az ablakba, hogy mindenkinek férjen bele “meglepi”. Nagyon szeret énekelni, szavalni, és persze rajzolni is.
photo_camera Gábor egy elsős kisfiú, Biharkeresztesről. Szüleivel és két kisebb testérével él. Tetszett neki a bibliai történet Jézus születéséről. Próbálta elképzelni, milyen lehetett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.