Rémálomszerű torzók élnek ott, ahol a Google Street View megtörik

2016 február 25., 22:35
  • Az amerikai vizuális művész, Kyle Williams nemrég egy átlagos délutánon azt tette, amit mindannyian szoktunk néha. Téttelenül szörfölt idegen tájakon a Google Street View-ban. Hirtelen egy nagyon furcsa jelenetbe futott bele: egy törzs nélküli lányba, lábai egyenesen a mellkasából nőttek ki.
  • Egy francia strandon történt mindez. És persze magyarázat is volt rá, a Google a felhasználók által feltöltött fényképeket rendezni 360 fokos panorámaképekké, és ilyenkor egy egyszerű emberi mozdulat képes, hogy megtörje az eleve elrendelt harmóniát.
  • Williams lelkes lett, a következő napokban órákon át kereste még a hasonló jeleneteket. Végül húsz olyan képet talált, amin kizökkent az idő, elcsúsztak a dimenziók.
  • Hasonló képeket találni amúgy nem nagy kaland, bármelyik turistákkal zsúfoltabb helyről készült Street View fotókon rövid időn belül bárki ráakadhat ilyen képekre. Mégis, Williams gyűjteményében van valami művészi, a maga glitches, torzós módján. Még ha ő maga ezeket nem is tekinti művészetnek, inkább csak szórakozásnak fogja fel az egészet.
  • A fényképeket Williams hozzájárulásával közüljük. További műveit Twitterén lehet követni. A képek címe mellett zárójelben az látható, hogy ki készítette az eredeti felvételt.
photo_camera Az első kép volt ez: Clusterfuck (Jerome Favre)

photo_camera Bad Girl (Fran González)

photo_camera Broken Up Lady (Jerome Favre)

photo_camera Fist Face (Leon Johnson)

photo_camera Dropped Calls (Sparky Ant)

photo_camera Double-Headed Doggie (Bob Spaziano)

photo_camera Francis Bacon Beach Vacation (Giuseppe Liccardo)

photo_camera Flamingo (Rico Tumin).

photo_camera High Five (Chuck Sirron)

photo_camera Jordans (Colin Redbond)

photo_camera Happy Dissolving Tourist (Danka Lochowicz)

photo_camera Legend (Arthur Star)

photo_camera Legless European Dad Pose (Adam Luzniak)

photo_camera No Face Detected (Fran González)

photo_camera Headless Man Hit By Pigeon (Julian Hoffbauer)

photo_camera Short Stuff (João Faraco)

photo_camera Two Beers And Half A Lady (Mihaly Matrai)

photo_camera Zombie Hand (Adalberto Menardi)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.