Ez az elhagyatott, romos svábhegyi szálloda a Quaestor szimbóluma

2017 június 10., 12:56

A Svábhegy tetején van egy elhagyatott 6 emeletes épület, ahonnan belátni egész Budapestet. Ez 70-80 szobás, 4200 m2 bruttó területű, 8500 m2-es telken álló Napfény hotel az 1960-as években készült, és amíg a Magyar Iparszövetség alapítványa tulajdonában állt, a kétezres évek közepéig szállodaként működött. 2006-ban viszont megszerezte a Quaestor az iparszövetségtől.

A Quaestorban úgy látták, hogy nincs sok értelme hotelként működtetni tovább, ezért funkcióváltásban is gondolkodtak. Felmerült, hogy ide költözzön a Váci úti cégközpont, de a cégcsoport a hotelépületet alapvetően más befektetőknek kínálta vételre a honlapján. Így érte a 2015. márciusi bedőlés a gazosodó telken álló épületet.

A múlt héten írtunk arról, hogy a szálloda nemrég meglepően olcsón tulajdonost váltott: a vevő céget Németh Szilárd egykori titkára vezeti, tulajdonosa Árpa Attila barátnője és egy holland dizájner, és évek múlva luxushotelt terveznek ott működtetni.

A Városi Gorillák urbexes csapat – amiről két éve a 444 is forgatott egy videót – ide jutott be, és fotózta körbe, mi marad a Tarsoly-birodalom egyik ékkövéből.

photo_camera A Hotel Sunshine a növényzet sűrűjében
photo_camera Jó kérdés, hogy mit keres egy síbakancs a recepción
photo_camera Van, ami még az illetéktelen behatolónak is sok
photo_camera A kilátás a Hotel Sunshine-ból

Kasnyik Márton, a 444.hu újságírója egy egész könyvet írt a Quaestor-ügyről, amit itt lehet megvásárolni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt