Egyszerre négy nagy tűzvész pusztít Dél-Kaliforniában

2017 december 07., 21:59
  • Az erős szél miatt napok óta megfékezhetetlenül tombolnak az erdő- és bozóttüzek Kaliforniában, ahol több mint 1000 tűzoltó próbálkozik az oltással.
  • Most négy nagyobb tűzvész (Thomas, Rye, Creek és Skirball) pusztít Dél-Kaliforniában. A legnagyobb, a Thomas 263 négyzetkilométert perzselt fel.
  • A Ventura és Los Angeles megyei tüzek miatt több mint 200 ezer lakost kellett kitelepíteni, és több millió dolláros villák kerültek veszélybe.
photo_camera A Creek tűz elemészt egy házat Los Angelesben december 5-én. Fotó: Ronen Tivony / NurPhoto
photo_camera A Thomas pusztít egy Santa Paula-i dombon december 5-én. Fotó: Kyle Grillot / AFP
photo_camera Ez is a Thomas a Rincon-hegyről, a 101-es autópályáról nézve még mindig december 5-én. Fotó: Jim Barnett / Citizenside
photo_camera Szintén a Thomas lángol Casitas Springstől délre, de már december 6-án. Fotó: Kyle Grillot / AFP
photo_camera Helikopter locsolja a tüzet Bel Airnél a 405-ös autóúttól kelere. Fotó: Frederic J. Brown / AFP
photo_camera Ez is a Thomas, amint Ojai egyik dombját perzseli fel, már december 7-én, csütörtökön. Fotó: Kyle Grillot/AFP
photo_camera Tűzoltók küzdenek a Thomasszal a 101-es autópályánál, Ventura megyében. Fotó: Kyle Grillot / AFP
photo_camera Fotó: Frederic J. Brown / AFP
photo_camera Fotó: Kyle Grillot / AFP
photo_camera Autók húznak el a 101-es autópályánál tomboló tűz mellett a Ventura megyei Mondos Beach-nél. Fotó: Frederic J. Brown / AFP
photo_camera Rendőrök és tűzoltók nézik a Thomast Ojai dombjainál. Fotó: Kyle Grillot / AFP
photo_camera Fotó: Kyle Grillot /AFP
photo_camera Fotó: Kyle Grillot / AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.