A 2018-as kampány csodafegyvere (Soros mellett): a disznóvágás

2018 február 15., 19:56

Nem tudjuk, melyik elemző-marketingguru-spindoctor ötlete volt, nem tudjuk, milyen mérések alapján hozták ki, de itt véletlenről nem lehet szó. Alighanem kiadták a feladatot a CAP-rendszeren keresztül: legyen a képviselő akár tanár, akár ügyvéd, akár közgazdász, ragadjon kést/kolbásztöltőt/pörzsölőt, és legalább néhány fotó erejéig álljon egy sertéstetem mellé.

Hiszen mivel fejezhetné ki jobban népközeliségét, nemzeti jellegét, hagyományőrző elkötelezettségét a politikus, mint a disznóvágással?

Idén a fideszesektől egyetlen sertés sincs biztonságban. Van olyan képviselő, aki szinte minden héten feltűnik kötényben, könyékig véresen, és bont, tölt, abál. Meg persze pálinkázik. Mert a kis felespoharak is ott vannak mindig, jelezvén azt, amit talán már jelezni sem kell: a képviselő úr is csak egy közülünk.

photo_camera A felkelő nap fényében, a panelek tövében Tessely Zoltán fideszes képviselő belezésre emeli kis hegyes bökőjét. „Városi disznóvágást tartunk Bicskén.”
photo_camera Varga Mihály, a csapat bohóca a hagyományokhoz hűen távolról rácsippent a kivérzett tetem fülére. „Óbuda, Táborhegyi Népház, reggel 7 óra, 0 Celsius-fok. Egy történet kezdete, egy történet vége... Este vacsora! :)”
photo_camera Simonka György nem csak közpénzben szeret a könyékig turkálni, hanem a hagyományosan készített kolbászhúsban is.


photo_camera Fenyvesi Zoltán egy tornacsarnokban konstatálja, hogy a Balaton körül kolbászból van a kerítés. Az ellenzék lebontaná. „Fonyódon rendezték meg a balatoni települések kolbásztöltő bajnokságát, amelyen a Balatont körbevevő kerítés is kolbászból készült. Választókerületünk két települése, Ábrahámhegy és Badacsonytomaj csapatra is részt vett a versenyen. Szívből gratulálok Ábrahámhegynek az abszolút első helyhez!”
photo_camera Hende Csaba egy kétszáz kilóhoz közeli kocával: „Hagyományos sváb disznóölés Vaskeresztesen, a jó hangulat garantált!”
photo_camera Rábapatyon a disznóvágás hagyományainak megfelelően pallossal felfegyverzett hagyományőrzők is felsorakoztak. Ágh Péter: „Ötödször rendeztek kolbásztöltő regionális versenyt Rábapatyon, így látható: jó hagyományt teremtettek a szervezők, amiben nagy szerepe van a gasztronómia helyi főszereplőinek.”
photo_camera Ahogy a nagy böllérkönyvben meg van írva: nincs disznótor kivi nélkül. A hagyomány, az hagyomány.


photo_camera A Nagy Baranyai Disznótoros: Hoppál Péter visszafogottan őrzi a hagyományokat egy szőrtelenítésre váró mangalica felett.
photo_camera Hoppál Péter már oldott hangulatban dőzsöl Gulyás Gergellyel, aki két ujjal mutogat a májas hurkára, és közben Balog Zoltánt fárasztja.
photo_camera Hoppál Péter egy szépen felújított tornacsarnokban a hagyományokhoz illően totál belazulva zárja a sikeres disznótorost.
photo_camera Boldog Istvánt drótkefélés közben kapták le egy süldővel. „ Fontos, hogy megtartsuk hagyományainkat!” hangsúlyozta a képviselő. (Disznóvágás Csíkcsicsón)
photo_camera Boldog István Kétpón is szétkapott egy malacot, de úgy, hogy azt már az Isten se rakja össze.
photo_camera Hagyományőrzés 50 fokon. Pócs János az üzemanyag-ellátásért felelt. A képek alapján egy pillanatra sem engedte el a hagyományos pálinkaadagolót. („Hagyományőrző disznóvágás Jászladányon”)
photo_camera Ezen a képen minden hagyományos. Bencsik János: „Tatabányai Malacságok”.
Fotó: MazanTibor/MazanTibor
photo_camera Herczeg Tamás képviselő (balszélen) érzékien fogja le a halott malac hátsó két lábát, nehogy elfusson. „ Békéscsabán, a Csaba Parkban rendezte meg hagyományos gasztronómiai napját a Békés megyei Kano Judo Sportegyesület. A disznótorral egybekötött baráti összejövetelen a város és a sportegyesület vezetői mellett a sportág kiemelkedő eredményeket elért képviselői is jelen voltak.”
photo_camera Németh Szilárd egy hamisítatlan, hagyományos csepeli disznóvágáson vett részt. A hagyományoknak megfelelően a flaszteren vérzett ki az malac. „A korán érkezők hagymás vért, kolbászt reggelizhettek, a későn ébredők toroskáposztával, flekkennel is jól lakhatnak ma a Hollandi úton.”
photo_camera Hagyományos EHETŐ magyar címer. Árpádsáv trappistából és száraz kolbászból, Szent Korona szintén trappistából, málnával, áfonyával és kígyóuborkával dekorálva, zöld hármas halom fejes salátából.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.