Rendkívül aktívak a külképviseleten szavazó magyarok

2018 április 08., 15:09

36 magyar külképviseleten már le is zárult a szavazás, ezekben a Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint 88 százalékos volt a részvételi arány. A szavazás az időeltolódás miatt szombaton kezdődött az amerikai kontinensen, és közép-európai idő szerint vasárnap délutánra már be is zártak a szavazókörök az amerikai kontinensen, valamint Ausztráliában és Ázsia keleti részében. A harminchat külképviseleten összesen 4972 választópolgár szerepelt a névjegyzékben, és 4376-an meg is jelentek, hogy szavazzanak.

A nyugat-európai országokban még természetesen tart a szavazás, Londonból, Stockholmból, Rómából és Barcelonából is azt jelezték olvasóink, hogy hatalmas sorokban várakoznak a választók. Stuttgartban egy olvasónkat arról tájékoztatták a konzulátuson, hogy az ott névjegyzékbe vett 3500 emberből 2700 már leadta szavazatát.

photo_camera A legnagyobb sorok Londonban vannak. Fotó: Olvasónk
photo_camera Olvasónk, András fotója
photo_camera Fotó: Olvasónk
photo_camera Stockholmban fél kettőkor ennyien vártak, kb. fél óra volt a szavazás. Fotó: olvasónk, Robin
photo_camera Hosszan kanyarog a magyar választók sora London belvárosában. Fotó: olvasónk, Dániel
link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.