Soha nem látott felbontású képeket készített a Napról az Inouye teleszkóp

2020 január 29., 19:18

Korábban soha nem látott felbontású képeket készített a napról a világ legnagyobb napteleszkópja, a Hawaii-n működő Inouye-t. A kolorádói National Solar Observatory és a National Science Foundation által fenntartott űrtávcsővet tavaly ősszel adták át. Négyméteres főtükre, ami a legnagyobb a világon, minden korábbinál részletesebben teszi tanulmányozhatóvá a Nap légkörét, a koronát, és a mágnességét. A mérések szerint a most közzétett képek

25 km/pixel felbontásban mutatják a Nap felszínét.

photo_camera Fotó: NSO/AURA/NSF
photo_camera Fotó: NSO/AURA/NSF
photo_camera Fotó: NSO/AURA/NSF

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.