Több pénzt adott a kormány debreceni strandra, mint a Lánchíd felújítására

2020 június 19., 17:07

Pénteken felavatták az debreceni nagyerdei strandot, számolt be az MTI. A 8,5 hektáron elterülő Aquaticum nevű komplexum 5500 négyzetméter vízfelülettel rendelkezik, összesen 15 medencében.

A 9,5 milliárdos beruházásból 7,1 milliárdot állt a kormány. Többet, mint amennyivel a Lánchíd felújításához hozzájárul.

A milliárdok mellé miniszteri szalagvágás is járt: a pénteki eseményen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondott avatóbeszédet.

"A helyi fejlesztéseket tekintve most először jó esély van arra, hogy Debrecen a határokon átnyúló régió gazdasági, oktatási és szórakoztató központja legyen, amelynek fontos része a nagyerdei strandfürdő, amely bárhol a világon, Nyugat-Európában is megállná a helyét,"

mondta az MTI beszámolója szerint.

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A strandfejlesztés "nem egy átlagos beruházás," mondta Debrecen polgármestere. Papp László szerint

"nagy kihívást jelentett, hogy Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a hajdúszoboszlói strand mellett kellett megjelenésében, élménynyújtásban egyedit létrehozni."

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

"A Nagyerdőbe nagy strand dukál, jó magas, tetején medencékkel,"

mondta Papp, utalva arra, hogy 12 méter magasan is alakítottak ki medencéket.

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA
photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.