A koronavírusos Trump kiugrott a kórházból, hogy meglepje az érte aggódókat

2020 október 5., hétfő 4:33

Miután orvosai arról számoltak be, hogy jobban van, a koronavírusos amerikai elnök kiugrott a kórház előtt összegyűlt híveihez vasárnap. A beszámolók szerint a maszkot viselő Donald Trump egy páncélozott terepjáróban gurult szimpatizánsai elé, hogy rövid integetés után visszamenjen a Walter Reed kórházba. A pár perces meglepetés üdvözlés miatt biztosan 14 napos karantén vár az autóban vele lévő két emberre.

"Nagyon érdekes utazás volt. Sokat tanultam a koronavírusról. Ez az igazi iskola. Nem az olvassuk el a könyveket fajtájú,"

mondta a Twitteren közzétett videójában. A 74 éves elnököt pénteken vitték kórházba koronavírus-fertőzés miatt. Trump állapotáról ellentmondóan nyilatkozik orvosa, Sean Conley. Például a vasárnap délutáni sajtótájékoztatón beszélt arról először, hogy az elnökre olyan légszomj tört rá pénteken a Fehér Házban, hogy egy órán át oxigént adtak neki. És nem ez volt az első alkalom, korábban is előfordult, hogy súlyos légzési nehézsége támadt. Conley arra a kérdésre viszont meglepő módon nem tudott válaszolni, hogy a kórházba szállítás óta eltelt napokban kapott-e ismét oxigént Trump. A Washington Post szerint maga az elnök sem kommunikált tisztán, sőt,

Trump tudta, hogy fertőzött, de nem árulta el csütörtök este, mikor a Fox News-nak nyilatkozott.

A lap szerint ekkor már pozitívat mutatott az elvégzett gyorsteszt, de mégis azt mondta, hogy várja még az eredményt. A Newsweek egy ennél is bizarrabb részletről számolt be a beteg elnök kapcsán:

a Fehér Ház olyan fotókat tett közzé a kórházban is dolgozó Trumpról, amin az látszik, hogy az előtte lévő papírok üresek.

Fotó: JOYCE N. BOGHOSIAN/AFP
Fotó: Samuel Corum/AFP
Fotó: ALEX EDELMAN/AFP
Fotó: ALEX EDELMAN/AFP
Fotó: ALEX EDELMAN/AFP
Fotó: Samuel Corum/AFP
Fotó: ALEX EDELMAN/AFP
Fotó: ALEX EDELMAN/AFP

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt