Hiperűrsebességre kapcsolt a hármas metró a Corvinnál

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2022 május 14., 17:53

Május 14-én ünnepélyesen átadták a hármas metró három frissen felújított állomását. Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója mellett a volt főpolgármester, Tarlós István, és a jelenlegi, Karácsony Gergely is beszédet tartott. Kölcsönösen méltatták egymást, a fővárost, a kormányt, a felújítást végző szakembereket, Karácsony még azt is elképzelte, milyen jó lenne, ha a jövő héten alakuló kormány támogatásával akár Káposztásmegyerig meg tudnák hosszabbítani a metróvonalat. Megnéztük, milyenek lettek az új állomások.

photo_camera Karácsony Gergely átadja a megújult Kálvin téri állomást Fotó: Kiss Bence/444

A Kálvin téren már a mozgólépcső falain, később lent, a peronoknál is megfigyelhető az ismétlődő erdős-csodaszarvasos minimálgrafika, de felesleges honfoglaláskori, vagy Kálvin János miatt bibliai utalásokon gondolkodni. Az állomás arculatának ötlete mögött Bartók Béla Cantata Profana c. kórusműve rejlik, aminek alcíme A kilenc csodaszarvas, ezért a szarvasok.

photo_camera Fotó: Kiss Bence/444

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt