Hiperűrsebességre kapcsolt a hármas metró a Corvinnál

2022 május 14., 17:53

Május 14-én ünnepélyesen átadták a hármas metró három frissen felújított állomását. Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója mellett a volt főpolgármester, Tarlós István, és a jelenlegi, Karácsony Gergely is beszédet tartott. Kölcsönösen méltatták egymást, a fővárost, a kormányt, a felújítást végző szakembereket, Karácsony még azt is elképzelte, milyen jó lenne, ha a jövő héten alakuló kormány támogatásával akár Káposztásmegyerig meg tudnák hosszabbítani a metróvonalat. Megnéztük, milyenek lettek az új állomások.

photo_camera Karácsony Gergely átadja a megújult Kálvin téri állomást Fotó: Kiss Bence/444

A Kálvin téren már a mozgólépcső falain, később lent, a peronoknál is megfigyelhető az ismétlődő erdős-csodaszarvasos minimálgrafika, de felesleges honfoglaláskori, vagy Kálvin János miatt bibliai utalásokon gondolkodni. Az állomás arculatának ötlete mögött Bartók Béla Cantata Profana c. kórusműve rejlik, aminek alcíme A kilenc csodaszarvas, ezért a szarvasok.

photo_camera Fotó: Kiss Bence/444

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.