2022 fesztiváldivatja pontosan olyan, mintha felcsaptunk volna egy tinimagazint 2000-ből

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
augusztus 12., péntek 17:54

Biztos voltam benne, hogy három év után máshogyan fognak öltözködni a fesztiválozók a Szigeten, mint 2019-ben. Akkor még tartotta magát a nagyobb részben a Coachella, kisebb részben a Burning Man által ihletett etnós-hippis-bohém irányzat. De látva, hogy mi pörög mostanában Instagramon és TikTokon, meg voltam győződve róla, hogy idén ennek a helyét átveszi a '90-es évek végének, a 2000-es évek elejének (a rettegett Y2K-nak) a divatja. Támpontként gondoljunk csak a TLC és a Destiny's Child klipjeire, a Romy és Michele, illetve a Bajos csajok című kultvígjátékokra, a felnőttkort éppcsak elérő Britney Spearsre, Christina Aguilerára vagy Paris Hiltonra.

Persze egy elmélet sem ér semmit, amíg nem tudjuk igazolni vagy megcáfolni. Így elindultunk Bankó kollégával, hogy megnézzük, miben buliznak a szigetlakók. Előtte írtam egy hosszú listát arról, hogy mik voltak a korszak jellegzetes ruhadarabjai, fazonjai, mintái, kiegészítői, ezzel felszerelkezve jártuk és pásztáztuk a tömeget. De arra, hogy ilyen mennyiségben öltöznek úgy a fiatalok, mint 2000-ben, még én sem számítottam: a lista háromnegyedét simán megtaláltuk szűk két óra alatt.

Fotó: Bankó Gábor

Lépj be féláron a Körbe!

Egy hónap Cikkek tagság most 1 990 990 Ft.
Légy része a közösségünknek!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt