2022 fesztiváldivatja pontosan olyan, mintha felcsaptunk volna egy tinimagazint 2000-ből

2022 augusztus 12., 17:54

Biztos voltam benne, hogy három év után máshogyan fognak öltözködni a fesztiválozók a Szigeten, mint 2019-ben. Akkor még tartotta magát a nagyobb részben a Coachella, kisebb részben a Burning Man által ihletett etnós-hippis-bohém irányzat. De látva, hogy mi pörög mostanában Instagramon és TikTokon, meg voltam győződve róla, hogy idén ennek a helyét átveszi a '90-es évek végének, a 2000-es évek elejének (a rettegett Y2K-nak) a divatja. Támpontként gondoljunk csak a TLC és a Destiny's Child klipjeire, a Romy és Michele, illetve a Bajos csajok című kultvígjátékokra, a felnőttkort éppcsak elérő Britney Spearsre, Christina Aguilerára vagy Paris Hiltonra.

Persze egy elmélet sem ér semmit, amíg nem tudjuk igazolni vagy megcáfolni. Így elindultunk Bankó kollégával, hogy megnézzük, miben buliznak a szigetlakók. Előtte írtam egy hosszú listát arról, hogy mik voltak a korszak jellegzetes ruhadarabjai, fazonjai, mintái, kiegészítői, ezzel felszerelkezve jártuk és pásztáztuk a tömeget. De arra, hogy ilyen mennyiségben öltöznek úgy a fiatalok, mint 2000-ben, még én sem számítottam: a lista háromnegyedét simán megtaláltuk szűk két óra alatt.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.