Rendőr szeretne lenni, úgyhogy beállt határvadásznak

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
augusztus 16., kedd 15:53
  • Kedd délelőtt részt vettünk a szerződéses határvadászok képzésindító eseményén a Készenléti Rendőrség Regionális Bevetési Igazgatóság Nyírbátori Objektumában.
  • 55 határvadász-jelölt kezdte meg itt a tanulmányait.
  • Orbán Viktor az új kormány megalakításakor mondott parlamenti beszédében jelentette be, hogy új határvédelmi szervezetet állítanak fel, hogy tehermentesítsék a jelenleg ott szolgálatot teljesítő katonákat és rendőröket. A célként első ütemben 2200 határvadász szolgálatba állását, második ütemben az állomány 4000 fősre növelését jelölte ki a miniszterelnök. Arról, hogy hányan jelentkeztek, ellentmondásos információk érkeztek.
  • A jelentkezőknek nem túl nehezen teljesíthető feltételnek kell megfelelniük: legyenek 18 és 55 év közötti magyar állampolgárok, legyenek büntetlen előéletűek, és legyen meg a 8 általánosuk.
  • Összesen négy hetük van rá, hogy átvegyék a tananyagot, mielőtt beállnának határvadásznak. Ez idő alatt 300 ezer forint bruttót, és igény esetén, ingyenebédet és szállást kapnak.
A megyei jelöltek. Fotó: Németh Dániel/444

A határvadászok képzése elrettentéssel indult. A rendezvény elején levetítettek egy kisfilmet, ami arról szólt, hogy egyre többen ostromolják határainkat, akár erőszakkal is, bár hozzátették, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében azért még nem nagyon jellemző az ilyen típusú incidens.

Farkas József rendőr dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, illetve egy random huszár.
Fotó: Németh Dániel/444

Dr. Tarcsa Csaba, a Készenléti Rendőrség parancsnoka elmondta azt, amit a kormány egy ideje ismételget, azaz hogy növekszik a migrációs nyomás, ugyanakkor jóval humánusabb megközelítésben beszélt arról, mi jelenti az igazi veszélyt. Nem a háború elől menekülő embereket démonizálta, hanem az embercsempészek felelősségét hangsúlyozta.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt