Diákok olyan tüntetést hoztak össze, amire az ellenzéki pártok képtelenek voltak a választások óta

2022 szeptember 02., 18:42

Tavasszal már szervezett egy tüntetést a tanársztrájk támogatására a Diákok a tanárokért csoport, fél évvel később újra az utcára mentek, de már sokkal többen.

Nem egy párt, nem is egy ifjúsági szervezetük, hanem egy csapat budapesti középiskolás állt össze, hogy kiálljanak a pedagógusok mellett és jobb oktatást követeljenek maguknak és a jövő diákjainak.

A követeléseik: megoldást a tanárhiányra, tanítható és tanulható mennyiségű és minőségű tananyag, élhetőbb körülmények az iskolákban és nagyobb figyelem az oktatásra.

Fél ötkor indultak a Bazilika elől, akkor még csak 2 000 körül, a tömeg egyre duzzadt, átvonultak a Belügyminisztériumhoz, ami mostanra már oktatási és egészségügyi minisztérium is lett, majd a Fővám térre mentek. Hangosak voltak és nagyon elégedetlenek. (A tudósításunk itt olvasható.)

photo_camera Fotó: Bankó Gábor
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.