Új roma nemzet létrehozásától rettegve vonultatta fel a Betyársereget a Mi Hazánk Nyíregyházán

2022 szeptember 11., 17:37
  • A Mi Hazánk és a Betyársereg vasárnap délutánra szervezett tüntetést Nyíregyházára a „cigánybűnözés” ellen, miután Juhász Gergelyt, a Betyársereg Szabolcs megyei vezetőjét megkéselték egy vásárosnaményi szórakozóhelyen, ahol biztonsági őrként dolgozik.
  • A nagyjából négyszáz fős szélsőjobboldali tömeget fehér pólókba öltözött ellentüntetők, köztük főként romák várták volna a téren, de a két csoportot a rendőrség gondosan elválasztotta egymástól, így a feszült hangulat ellenére komolyabb incidens nem történt.
  • A rendezvényen felszólalt Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke és parlamenti frakcióvezetője, valamint Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője is.
  • A szélsőjobboldali párt vezetője beszédében azt vizionálta, hogy a magyar romák „külső erők támogatásával egy új nemzetet akarnak létrehozni, amelynek nincs történelmi múltja ebben a hazában, sőt sehol a világon”, majd közölte, hogy törvényjavaslatot nyújtanak be, ami súlyosabb büntetést kér azokra a bűncselekményekre, amiket ők a „cigánybűnőzés” kategóriájába sorolnak.
  • Az esemény azzal zárult, hogy a résztvevők a Betyársereg vezérletével a nyíregyházi ügyészséghez vonultak, hogy egy petíciót adjanak át, amire csak szimbolikus formában kerülhetett sor, mert az intézmény vasárnap zárva tart.
photo_camera 1 Fotó: Bankó Gábor/444


Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.