A válság hatása a karácsonyi ételosztáson is érezhető

2022 december 24., 14:51
  • Karácsony mindhárom napján ételosztást tart a rászorulók számára a Krisna-hívők humanitárius tevékenységét lebonyolító karitatív szervezete, az Ételt az Életért Alapítvány a Népligetben, a Planetárium épülete előtt.
  • A szervezők tapasztalata szerint a válság hatása érezhető az ételosztáson, a rendszeres évközbeni alkalmakhoz képest rengeteg új arc van, akikről kívülről talán nem is látszik, hogy rászorulók, és feltűnően sok a gyerek. Az aznapra szánt 1000 adag melegétel rendkívül gyorsan elfogyott, tehát legalább ennyien vettek részt a 24-i eseményen, de 26-ára várják a legtöbb embert.
  • "A főzési alapanyagok közül van, ami 100%-os áremelkedésen ment keresztül az utóbbi pár hónapban" - írja a segélyszervezet sajtóközleménye, akik ezen kívül csak az ételszállításhoz szükséges üzemanyagra 5 millió forinttal többet kényszerülnek elkölteni, mint a korábbi években.
  • Az érkezők meleg ebédet, friss pékárut, forró teát, indiai édességet, gyümölcsöket és egy közel 20 összetevőből álló élelmiszer ajándékcsomagot vihetnek haza. A hatósági áras élelmiszerek helyett más, hasznos főzési alapanyagok kerülnek majd a segélycsomagba, mint pl. sárgaborsó, rizs, tartós tej, konzervek, valamint csokoládé és csemegék.
photo_camera Fotó: Bankó Gábor / 444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor / 444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor / 444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor / 444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor / 444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor / 444

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.