Jó reggelt, gémerek, ébresztő, fel!

2023 február 13., 18:26
  • Soha nem látott külsőségek között minden korábbinál nagyobb szabású, egész éven át tartó toborzókampányt indít a honvédség.
  • Az Új Magyar Verbunkost a Bálnában megtartott, látványos kiállítással indították be.
  • Azt mondod, hogy “katona”? Eddig azt mondtam rá: “surranó”. Most már azt mondom: “VR-szemüveg!”

Azt sajnos tapasztalatból tudom, régebben milyen volt magyar katonának lenni: mintha válogatott sportoló lett volna az ember, de titokzatos okból egy tetves-mocskos büntetőkolónián tartották volna az edzőtábort a Maszturbáló Világbajnokságra, ahol szadista félanalfabéták az edzők és patkánydarálmányból főzik az ebédet.

Ma viszont már egészen más a helyzet. Magyar katonának lenni olyan, mint olyan számítógépes játékokkal játszani álló nap, amikhez irtó menő 3D-s kiegészítők tartoznak. Utóbbit onnan tudom, hogy előbb végighallgattam Szalay-Bobrovniczky Kristóf hadügyminisztert és a nyelvtörőbajnokságon szintén nagymenőnek számító kollégáját, Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét, majd végignéztem a Honvédség most induló, sohasem volt méretű toborzókampányának nyitóeseményét.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A miniszter és a vezérkari főnök megnyitóján a kulcsszó - Böszörményi-Nagy Gergely tartalékos szakaszvezető szép szavával: a buzzword - a “high-tech” volt.

Szalay-Bobrovniczky - nekünk, öregkatonáknak, mint megtudtam, csak Bobó - kíméletlenül kimondta, hogy a miénk egy “high-tech haderő”, csúcstechnológiás kézifegyvereket és kiberhadviselést igért, majd kegyetlenül a megjelentek arcába vágta:

a magyar védelmi innováció szervezi ökoszisztémába a high tech haderőt.

photo_camera Szalay-Bobrovniczky "Bobó" Kristóf hadügyminiszter (középen)
Fotó: Bankó Gábor/444

Engem annak idején az szervezett egyszemélyes önfenntartó ökoszisztémába, hogy esti zuhanyzásra menet a vizesblokk előterében belebotlottam egy katonatársaimból alakult kis önszerveződő közösségbe. Akik, mint kiderült, éppen azon mesterkedtek, hogy egy félkegyelmű társunk kezét-lábát lefogva, annak akarata ellenére szexuális kielégülést okozzanak neki egy vegyvédelmi kesztyű segítségével. A high tech megoldásra vágyakozó áldozat úgy vonyított, ahogy én is vonyítottam volna a helyében, az élmény pedig annyira lesokkolt, hogy személyes tiltakozásból hónapokig nem fürödtem. De az ökoszisztémám víz és szappan nélkül is megóvott az elevenen történő elrohadástól! (A vizesblokk elvi alapon történő bojkottálását megkönnyítette, hogy amúgy sem volt melegvíz, Zala megyében pedig igen hideg volt az ősz.)

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.