A sörivó versenyt Péter nyerte, de az erkölcsi győztes Károly

október 14., 21:59
  • Az igali gyógyfürdőben évente megrendezett, az országban egyedülálló Oktoberfesten a magyar és német szabadidős kultúra esszenciális vonásai összpontosulnak egy medencés buliban: sör, fürdőzés, fecske úszónadrág, és eklektikus zenei kínálat a sramlitól kezdve a polkán át a jódliig. Az ezzel párhuzamosan zajló oldtimer-kiállítás Wartburgokkal és Kispolszkikkal már csak a ráadás.
  • A jellemzően nyugdíjas korú, magyar és német látogatókat is vendégül látó esemény csúcspontja a sörivó verseny, ahol a résztvevőknek körönként egy korsó sört kell magukba dönteniük minél rövidebb idő alatt. Az idei győztesnek, a hazai pályán induló Sziva Péternek ez 6,15 másodpercet jelentett, a legemlékezetesebb teljesítményt mégis Károly nyújtotta, akit a sajátos, csibészes technikája - fél liternyi sör egy jelentős részének magára öntése - a bronzéremig repített.
  • Az esemény jellegének dacára a közönség meglepően mértéktartó volt az alkohollal, aminek a szervező szerint a fő oka, hogy az eddigi évekhez képest az üvegpoharakat kitiltották a medence környékéről, de mindenki megnyugodhat, szerencsére jövőre visszatérnek a kolbászos-sörös pultok.
photo_camera A sörivó verseny elődöntője Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Sváb medencebál a Wemender Sextett zenekarral. Az Oktoberfest zenei repertoárjának részét képezték a népszerű keringők (valcer), indulók (mars), polkák, népies dalok, sramli, jódlizás, és magyar slágerek.
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Oldtimer-kiállítás az Oldtimer Club Pécs tagjainak autóival Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera A fürdő dolgozóinak kulcsszerepe van a sörivó verseny hatékony lebonyolításában Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera A Szuloki Német Nemzetiségi Egyesület műsora Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Jódlizás bajor népviseletben
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Német látogatók, akikből a tavasztól őszig tartó turistaszezon alatt igen sok megfordul a kisvárosban. Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444