Hogy jutottunk odáig, hogy mindenki közül pont Orbán Viktor tegye tönkre és vegye el a magyar szurkolóktól az NB1-et?

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2020 augusztus 13., csütörtök 19:14

2010. április 24. szombat fontos napja volt a magyar labdarúgásnak. Nemcsak azért, mert Bajner Bálint, a későbbi kvázi-mémfigura valódi gólt fejelt a Lombard Pápa otthonában 3-0-ra nyerő Honvéd mezében.

Nem is azért, mert a későbbi ezüstérmes Videoton otthonában 0-0-ás döntetlent játszó Fradi összeállítása soha a focitörténetben nem hasonlított ennyire egy Championship-csapatéra, a kezdőben Sam Stockleyval, Tommy Dohertyvel, Jason Morrisonnal és Anthony Eldinggel, a kispadon pedig Craig Short mesterrel.

A nap azért volt annyira fontos, mert ekkor fordult elő először a magyar történelemben, hogy egy aktív, igazolt focista egy nemrég még igazolt focistának adja át a miniszterelnöki széket, ha sajnos nem is szó szerint. Ez volt ugyanis 43. Sz. Építők SK kapusa, Bajnai Gordon utolsó napja miniszterelnökként. A 2010-es országgyűlési választások másnap megrendezett második fordulója tett hivatalossá azt, amit akkor már réges régen tudott mindenki: a másik focista, Orbán Viktor pártja kétharmados győzelmet arat, hosszú évekre teljesen megváltoztatva azt, amit Magyarország néven ismerünk.

Azt azonban akkor még senki sem sejthette, hogy ezek a változások mit fognak hozni a magyar fociba.

Az ember, aki már az idény kezdete előtt kiégett

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt