Visszahívják a fegyvereseket, akikhez nincs is közük

külföld
2014 április 18., 14:07
comments 5

Viszonylag gyorsan megállapodtak Ukrajna jövőjéről csütörtökön az európai, amerikai, ukrán és orosz illetékesek. A megállapodás lényege:

  • A Nyugat egyelőre nem vezet be újabb szankciókat Oroszország ellen.
  • Cserébe az oroszpárti szakadárok leteszik a fegyvert és elhagyják a megszállt kormányzati intézményeket.
  • Ukrajna pedig több hatalmat ad a régiós vezetőknek.
  • Az ukrán határon állomásozó 80 ezer orosz katonát viszont nem vonják vissza.

Most pedig lefordítjuk, hogy ez mit jelent:

Oroszországnak saját maga szerint ugyan semmi köze a kelet-ukrajnai történésekhez, de ha nem büntetik, megoldja, hogy a tőle teljesen függetlenül lázadozó kelet-ukrajnai oroszok ne lázadozzanak tovább. Cserébe nem vonja vissza a határról azt a 80 ezer katonát, akik szintén korábbi orosz hivatalos közlések szerint nincsenek is ott, vagy ha mégis ott vannak, nincsenek annyian. (Via Foreign Policy)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.