Az orosz miniszterelnök-helyettesnek van egy titkos 11,4 millió fontos londoni lakása, miközben ennek töredékét sem keresi meg hivatalosan egy évben

külföld
2015 augusztus 03., 14:33
comments 130

Ez az augusztus eddig nem a Putyin-közeli szereplők feddhetetlenségéről szól. Ugyanakkor, amikor az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov 175 millió forintos luxusórát villantott, a legnagyobb brit bulvárlap, a Daily Mail pedig arról írt, hogy a brit védelmi minisztérium épületéhez közel, a kormányzati negyedben van egy Temzére néző lakása az orosz kormány második emberének, Igor Shuvalovnak.

Az ingatlan nem most került az orosz politikus birtokába, már vagy 12 éve ő lehet a tulajdonos, csak offshore-cégek mögé tudta rejteni a dolgot. A rejtélyes ingatlanra az ellenzéki politikus-blogger, Alekszej Navalnij nyomozásai után derült fény. Az ingatlan tavaly gazdát is cserélt, Igor Shuvalov egyik cégétől a másikhoz vándorolt, és akkor csak az eladás után ötször akkora illetéket kellett kifizetni, mint amennyi az orosz politikus bevallott jövedelme Oroszországban.

photo_camera (STR / - / AFP)

Shuvalov ugyanis hivatalosan csak évi 5,5 millió forintnyi rubelt keres. Ami nyilvánvalóan teljes képtelenség, de jól illik Putyin puritán államának képéhez.

A londoni ingatlanban hat hálószoba, két kandallós ebédlő és egy pianóval felszerelt nappali is van, ahonnan a folyóra látni. Az ingatlan tulajdonlását a miniszterelnök-helyettes soha nem tüntette fel, semmilyen formában.

A miniszterelnök-helyettes szóvivője nem kívánt nyilatkozni a brit lapnak, mert szerinte nem került napvilágra semmiféle olyan új információ, amiről kéne. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.