Karácsony: A budapesti közlekedési helyzeten a felújítások mellett érdemben ront az, hogy nem lehet elkerülni a várost

Budapest
2021 június 18., 08:33

„Most, hogy a Fidesz és csatolt részei elköltenek pár tízmillió forintot a fővárosi közlekedési helyzet félremagyarázására és konkrét hazugságok terjesztésére, ideje számba venni a tényeket. Az igazságot”

– írta Karácsony Gergely főpolgármester, aki Facebookon reagált arra, hogy a Fidesz képviselői a budapesti dugók miatt panaszkodnak, Hollik István például egyenesen attól tart, hogy lassan gyorsabb lesz gyalogolni Pesten, mint autózni.

Karácsony azt írja, „a fővárosi fejlesztések valóban okoznak kényelmetlenséget az autóval közlekedőknek”, ezért mindenki megértését kéri, de hozzáteszi, hogy a rakpart megújítása, a Lánchíd felújítása és a Balaha Lujza tér „megszépítése” is elkerülhetetlen fejlesztések, amiket az előző városvezetés is „vagy tucatszor” megígért, „aztán nem történt semmi”.

„Azt a hazugságot, hogy mintha most lennének először dugók a belvárosban, tán cáfolni sem érdemes, annak biztosan nem, aki ebben a városban él”, írja Karácsony, aki posztjához egy térképet is mellékelt, ami a péntek reggeli 7 óra 58 perces állapotot rögzíti. Karácsony szerint a térkép „a belvárosban a szokottnak mondhatónál talán némileg nagyobb torlódást mutat, lassabban, de lehetett közlekedni reggel autóval”, viszont „az M0-ás totálisan elesett”.

Utóbbit aztán jobban is kifejti, miszerint az M0-ás „a hárosi Deák Ferenc híd újbóli javítására miatt” áll, ami „egy olyan kormányzati beruházás, ami húzódik-halasztódik, mint a rétes tészta, és az istennek sem akar véget érni”.

Karácsony szerint a budapesti közlekedési helyzeten „a felújítások mellett” az is ront, hogy „nem lehet elkerülni a várost”, hozzátéve, hogy szerinte „békeidőben sem normális, hogy a város elkerülése csak a fizetős M0-áson lehetséges”.

Emiatt szerinte „itt az ideje, hogy a kormány ne – vagy esetünkben inkább úgy reális: ne csak – kampányhazugságokat terjesszen, hanem tegye a dolgát, és csinálja meg végre, amibe belekezdett”.