Rekordokat döntött az új Bubi

közlekedés
2021 június 22., 08:50

Mióta május 20-án forgalomba állították a megújult Mol Bubi közbringákat, azóta folyamatosan emelkedik a regisztrálók száma, és szinte naponta dőltek meg korábbi, sokéves rekordok - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Közbringa állomás megújult Bubikkal.
photo_camera Közbringa állomás megújult Bubikkal. Fotó: Róka László/MTI/MTVA

A megújult szolgáltatás soha nem látott érdeklődést váltott ki a fővárosban közlekedőkből. Ennek a BKK szerint az az oka, hogy sokkal kedvezőbb lett a MOL Bubi díjszabása, az applikációt és a kerékpárokat pedig az ügyfelek visszajelzései alapján, kifejezetten az ő igényeikre szabva alakították át. Most egyszerre 1200 MOL Bubi érhető el a fővárosban. További 360 kerékpár jövőre kerül majd az utcákra.

A BKK adatai alapján egy hónap alatt 160 ezerszer utaztak Bubival, emellett sorra dőltek meg a napi használatra vonatkozó rekordok. Az utazások száma már 2021. június 2-án átlépte a napi 5 ezret, június 15-én pedig a napi 8 ezret is, rekordszámú 8296 utazással.

A MOL Bubitól függetlenül is egyre többen bicikliznek a városban, az elmúlt egy hónap mérései felülmúlják a korábbi évek adatait. A Magyar Kerékpárosklub arról számolt be, hogy nemrég a budai rakparton megdőlt a legutóbbi rekord, 7660 bicikliző embert mért a forgalomszámláló.