A Tempus Közalapítvány eddigi főigazgatója lesz az új felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár

oktatás
2023 január 23., 11:04

Február elsejétől új helyettes államtitkár felel a felsőoktatásért, írja az MTI. A pozíciót Varga-Bajusz Veronika, a Fidelitas egykori budapesti elnöke, a Tempus Közalapítvány eddigi főigazgatója tölti majd be a Kulturális és Innovációs Minisztériumban. A Tempus előző igazgatóját három éve indoklás és figyelmeztetés nélkül menesztették.

A Tempus az elmúlt napokban sokat szerepelt a hírekben, miután kiderült, a decemberben befagyasztott uniós pénzekkel nem kaphatnak friss támogatásokat az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ csereprogramból és a Horizont Európa keretprogramból azok a magyarországi egyetemek sem, amelyek alapítványi formában működnek. Az Erasmus+ programot Magyarországon a Tempus Közalapítvány közreműködésével kezeli az Európai Bizottság.

A „modellváltással” eddig huszonegy hazai egyetem került alapítványi fenntartásba, többek közt a Budapesti Corvinus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a MOME, az SZFE, de a legtöbb nagy vidéki egyetem is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.