A Fidelitas korábbi budapesti elnöke lesz a Tempus Közalapítvány vezetője

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Varga-Bajusz Veronika, a Fidelitas volt budapesti elnöke lesz a Tempus Közalapítvány új főigazgatója – írja a 24.hu. Tordai Pétert, aki 2008 óta vezette az alapítványt, előzetes figyelmeztetés és indoklás nélkül menesztették a dolgozók nagy meglepetésére, közülük többen tiltakozó levelet írtak a közalapítványt felügyelő kuratóriumnak.

Varga-Bajusz legutóbb 2017-ben került be a hírekbe, azzal, hogy kirúgatta Simicska Lajos fiát, Ádámot a Fidelitasból.

Az 1996-ban létrehozott Tempus Közalapítvány egy közhasznú szervezet, ami nemzeti és nemzetközi oktatási-képzési pályázati programokat kezel, különböző képzéseket nyújt az EU támogatások felhasználása témakörében, valamint „tudásközpont” is, bármit is jelentsen ez.

Az új főigazgató személyéről szóló híreket követően péntek délután Hermándy-Berencz Judit, a Tempus főigazgató-helyettese is beadta felmondását. (24.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!