Az Akadémiai Dolgozók Fóruma szerint egyáltalán nem sikertörténet az egyetemek alapítványba szervezése

oktatás
január 23., 08:34
comments 29

Másképp látja a magyar felsőoktatás helyzetét az akadémiai kutatóhálózatban foglalkoztatottakat tömörítő szervezet, az Akadémia Dolgozók Fóruma, mint Csák János kultúraminiszter, aki vasárnap azt mondta

óriási javulást lát az alapítványi fenntartásban működő egyetemeknéla külföldi hallgatók számában és a nemzetközi rangsorokban elért helyezésekben. Az Akadémia Dolgozók Fóruma még aznap Facebook-bejegyzésben reagált a miniszter kijelentéseire: szerintük az adatokból az derül ki, hogy

„sehol nem látható az óriási javulás semmilyen mutató tekintetében, egyes egyetemeknél ugyanakkor kifejezetten visszaesés mutatható ki."Az ADF azt írja, a statisztikák szerint az egyetemek alapítványba szervezése semmiképpen sm sikertörténet, az EU-s támogatások elapadása és a nemzetközi kapcsolatok ebből következő sérülése miatt pedig végképp egyértelmű kudarcról van szó. A szervezet közölte a Magyar Tudományos Művek Tárában (MTMT) található adatokat, amelyek őket támasztják alá - még úgy is, hogy a 2022-es adatok valószínűleg nem véglegesek, ezért nem szerepelnek a táblázatban:

photo_camera Magyar egyetemek pozíciója a THE rangsorában 2019-2023 Fotó: THE World University Rankings


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt